Hoe het begon

Ik ben Bart, de ondernemer achter Algebra Ingenieurs. In 2010 ben ik op een klein kantoor in de buurt van Utrecht begonnen met het uittekenen van installaties voor zonnepanelen. Deze zonnepaneelprojecten waren gefocust op particulieren. Hier deed ik mijn eerste kennis op over installaties, rendements- en opbrengstberekeningen.

Na een aantal jaar aan de kant van de particuliere opdrachtgever te hebben gewerkt, en zelfs eigenhandig op de daken van huizen te hebben meegeholpen met het installeren, kwam de eerste aanvraag voor een zonnepark binnen. Ik begon met het handmatig tekenen, kopiëren en plakken van clusters van panelen. Maar het tekenen was tijdrovend en het tellen foutgevoelig. Dus verzon ik een oplossing.

Parametrisch ontwerp van zonneparken

Door middel van het bouwen van ” parameters” in python script, heb ik inmiddels het proces van het tekenen van zonneparken weten te automatiseren. Ook de opbrengstberekeningen en inventarisatie van de hoeveelheden benodigde panelen, komen voort uit deze parametrische ontwerpmethode. De output is even betrouwbaar voor een zonnepark van 3 hectare, als een park van 80 ha.

Nieuwsgierig naar de projecten waaraan ik heb bijgedragen? Kijk dan op projecten.